Patotter

(volw)aardig lekkere kindervoeding

Verse, volwaardige en met zorg bereide smaakvolle baby- en peutergerechtjes met lokaal gekozen ingrediënten.

Patotter, van start tot kleuter

Kies een rustig en ontspannen moment om de eerste keer vaste voeding aan te bieden. Hoe meer ontspannen je kan werken, hoe beter. Wanneer je je geen zorgen hoeft te maken over de bereiding of de samenstelling biedt Patotter een meerwaarde. Het e-book ‘De eerste hapjes’ van Diëtiste Anneleen (beschikbaar in onze webshop) is een must-have dat er voor zorgt dat je alles wat je ‘moet’ weten kan nalezen voordat je aan de slag gaat.

Patotter is er om de bereiding te optimaliseren en tegemoet te komen aan de behoeften van je kind. Gevarieerde voeding/smaak is belangrijk bij het starten met vaste voeding. Start met enkele lepeltjes. Hierbij is onze kleinste hoeveelheid (100g) ideaal om te starten.

Eens je uit de startblokken geschoten bent kan je de portie verhogen naar 250g. Patotter voorziet voor iedere ‘fase’ de ideale hoeveelheid en structuur door je te laten kiezen tussen fijn- en grofgemalen en 250g, 300g of 350g.

Een tijdje geleden nam Diëtiste Anneleen onze maaltijden onder de loep, met wat kleine aanpassingen werden alle warme maaltijden volledig geoptimaliseerd. De maaltijden bevatten steeds een ideale samenstelling van groene groenten, gekleurde groenten, knolgroenten of graanproducten en gezonde vetten. Bij de categorie vanaf 6 maanden wordt er een ideale eiwitbron zoals vlees, vis of peulvruchten toegevoegd.

Bekijk ook zeker de olijfolie Oliver Petit Gourmet in ons assortiment als je zelf voor je kleine foodie aan het koken gaat. Dit is de eerste extra vierge olijfolie speciaal ontwikkeld voor kinderen. Gemakkelijke dosering dankzij het pompje.

Meer weten?

Lees onze tips op onze blog pagina

Patotter Blog

Variatie aan groenten

Door verschillende soorten met elkaar te combineren zijn de maaltijden ook nog eens een bom aan vitaminen en mineralen.

Om dat kleine lijfje goed te voeden, heeft je kleintje nood aan vezels uit groenten en fruit. Dit zijn specifieke vezels – ook wel prebiotica genoemd – die ideaal zijn als voeding voor het darmmicrobioom. De vezels zorgen ervoor dat specifieke stammen in de darmpjes goed kunnen overleven met tal van voordelen als gevolg, van verminderde immuniteitsproblemen tot een betere vertering.

Door verschillende soorten met elkaar te combineren zijn de maaltijden ook nog eens een bom aan vitaminen en mineralen. De kleuren in groenten (en fruit) zijn afkomstig van fytonutriënten, dit zijn bioactieve stoffen die oxidatieve stress verminderen. Op lange termijn zorgen deze stofjes voor een verminderde kans op chronische aandoeningen of welvaartsziekten.

Aardig lekkere kindervoeding

bekijk hier ons aanbod

Bestel nu

Knolgroenten of graanproducten

Onze koolhydraatbronnen zijn glutenvrij, wat zorgt voor een gezondere darmbarrière.

Een gebalanceerde maaltijd brengt naast vitamines en mineralen ook koolhydraten, eiwitten en vetten aan. De koolhydraten uit de Patotters komen deels uit groenten maar voornamelijk uit knolgroenten, quinoa of rijst. Dit zijn producten die koolhydraten – later afgebroken tot glucose – aanbrengen waarbij de bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Ook zijn deze bronnen glutenvrij, wat zorgt voor een gezondere darmbarrière.

De rijst die we gebruiken is volkoren en de quinoa van biologische teelt.

Aardig lekkere kindervoeding

bekijk hier ons aanbod

Bestel nu

Vlees, vis of peulvruchten

Vanaf 6 maand op het to-eatlijstje.

Naast koolhydraten heeft je kindje ook voldoende eiwitten nodig, deze zijn afkomstig uit vlees, vis en peulvruchten. Eiwitten zijn de bouwstenen van het lichaam en zijn dus noodzakelijk om goed te groeien, spiermassa aan te maken en beschadigde weefsels te herstellen.

Onze startversie is zonder vlees, vis of peulvruchten. Vanaf 6 maand voegen we deze wel toe. 

Ontdek onze Patotters

elke week verse, seizoensgebonden papjes

Bestel nu

Ontdek onze Patotters

elke week verse, seizoensgebonden papjes

Bestel nu

Vetten

Bij alle Patotters is er de ideale vetstof toegevoegd zodat jij je kindje zonder zorgen kan laten genieten van een ideale maaltijd.

Ook vetten zijn essentieel voor je kleintje, het is een ideale bron van energie en wordt eveneens als bouwstof gebruikt. Een belangrijk onderdeel hiervan is omega 3, het draagt bij aan de hersenontwikkeling en draagt bij aan het immuunsysteem. Omega 3 haalt je kleintje voornamelijk uit vette vis, schaal- en schelpdieren en in kleine hoeveelheden uit chiazaad, walnoten en lijnzaad. De tegenhanger – omega 6 – is een ontstekingsbevorderend stofje en wil je in een juiste balans aanbieden. Ook hierop zijn alle Patotters volledig afgestemd zodat jij je kindje zonder zorgen kan laten genieten van een ideale maaltijd.

We gebruiken afwisselend hoeveboter, olijfolie en kokosolie.

Kindervoeding zonder zorgen

bekijk hier ons aanbod

Bestel nu

Bewaar- en opwarmvoorschriften

Bewaarvoorschriften

 

Al onze Patotters kunnen ingevroren worden en zijn op deze manier 6 weken houdbaar.

Je kan de Patotters laten ontdooien in de koelkast, microgolfoven (zie verpakking) of onder stromend koud water. Na ontdooien niet opnieuw invriezen.

Opwarmvoorschriften

 

Kartonverpakking en deksel verwijderen.

Voor een optimaal resultaat kan je tijdens het opwarmen/ontdooien eens roeren.

Tip: dit kan je met een vork doen om eventuele stukjes nog te pletten.

Na opwarmen goed roeren en steeds temperatuur controleren vóór serveren.

Portie: 100g

Koelkast: 35 seconden 600W
Diepvries: 1,5 minuten 850W

Portie: 250g

Koelkast: 1,5 minuten 600W
Diepvries: 3 minuten 45 sec 850W

Portie: 300g

Koelkast: 2 minuten 600W
Diepvries: 4,5 minuten 850W

Bestellen kan per stuk per soort.

bekijk hier ons aanbod

Bestel nu

Werkwijze

Iedere week kan je kiezen uit ons assortiment van het seizoen.

Aangezien Patotter seizoensgebonden werkt wisselt ons assortiment. Bij elk groentepapje kan je steeds de ingrediënten en eventuele allergenen zien.

Bestellen kan vanaf € 15 en er is de keuze om af te halen of te laten leveren.

Aangezien hygiëne en correcte technieken bij het bereiden essentieel zijn, werkt Patotter samen met een voedselhygiëneconsulent die alles nauwlettend in de gaten houdt en controleert. Wil je meer weten over onze voedselveilige aanpak?  Vraag dan zeker naar onze charter rond voedselveiligheid  om uitgebreid te lezen hoe belangrijk goede hygiëne voor Patotter is en hoe we dit concreet aanpakken.

Mix & Match zelf!

bekijk hier ons aanbod

Bestel nu

Levering

Levering van Patotters kan enkel op zaterdag.
Non-food producten kunnen ook op andere dagen verzonden worden via bpost.

Leveren van de ‘Patotters’ is enkel mogelijk op zaterdag. Bij leveren wordt er een vaste kost gerekend. Patotter doet dit omdat je dan onmiddellijk weet hoeveel de levering kost. Leveringen vinden plaats tussen 8u en 12u. Je krijgt een berichtje met verwachtte tijdstip op de dag van levering.

Woon je buiten Oost-Vlaanderen en wil je ook graag bestellen en laten leveren in Vlaanderen? Dit kunnen we mogelijk maken als je voor minimum €30 (excl. verzendingskost) aankoopt.

Afhalen op zaterdag kan ook. Zo zie je waar we met alle zorg de Patotters bereiden.

Eenvoudig te bewaren in de diepvries

bekijk hier ons aanbod

Bestel nu

Verzending

Enkel onze olijfolie (OLIVER PETIT GOURMET) kan worden verzonden met bpost.

Afhalen, leveren alles is mogelijk

bekijk hier ons aanbod

Bestel nu

Afhalen

Haal je liever af? Met of zonder babbeltje?

Afhalen kan iedere zaterdagvoormiddag van 10u30 tot 11u30 of na afspraak.

Alle ingrediënten worden lokaal, duurzaam en ecologisch aangekocht, bereid en verpakt. Teel of kweek je producten die bij deze werkwijze passen?

Neem dan zeker contact op via het contactformulier.

Volwaardig lekkere kindervoeding

bekijk hier ons aanbod

Bestel nu