Patotter

(volw)aardig lekkere kindervoeding

Verse, volwaardige en met zorg bereide smaakvolle baby- en peutergerechtjes met lokaal gekozen ingrediënten.

Bereiding van Patotter

Alle groenten komen vers toe bij Patotter. We snijden het in grote stukken zodanig dat er minder vitaminen verloren gaan. Aardappelen en groenten worden gestoomd, vlees/vis, rijst en deegwaren gekookt.

Alles wordt fijn of grof gemalen om de belangrijke vitaminen zoveel mogelijk te behouden en geen lucht in de pap te brengen. Vlees wordt steeds fijngemalen om risico’s te vermijden. Bij iedere groentepap wordt de nodige vetstof (olie of plantaardige margarine) toegevoegd.

 

Bekijk ook zeker de olijfolie Oliver Petit Gourmet in ons assortiment als je zelf voor je kleine foodie aan het koken gaat. Dit is de eerste extra vierge olijfolie speciaal ontwikkeld voor kinderen. Met 1 druk op het pompje heb je de nodige aanbevolen hoeveelheid.

Om het maag-darmkanaal niet onnodig te prikkelen worden er geen extra suiker en/of kruiden toegevoegd.

 

Aangezien hygiëne en correcte technieken bij het bereiden essentieel zijn, werkt Patotter samen met een voedselhygiëneconsulent die alles nauwlettend in de gaten houdt en controleert. Wil je meer weten over onze voedselveilige aanpak?  Vraag dan zeker naar onze charter rond voedselveiligheid  om uitgebreid te lezen hoe belangrijk goede hygiëne voor Patotter is en hoe we dit concreet aanpakken.

Meer weten?

Lees onze tips op onze blog pagina

Patotter Blog

Patotter Starter

Kies een rustig en ontspannen moment om de eerste keer vaste voeding aan te bieden. Hoe meer ontspannen je kan werken, hoe beter. Wanneer je je geen zorgen hoeft te maken over de bereiding of de samenstelling biedt Patotter een meerwaarde.

Patotter is er om de bereiding te optimaliseren en tegemoet te komen aan de behoeften van je kind. Gevarieerde voeding/smaak is belangrijk bij het starten met vaste voeding. Start met enkele lepeltjes. Hierbij is onze kleinste hoeveelheid (100g) ideaal om te starten.

Bij ons startersaanbod zijn het steeds licht verteerbare groenten. Geef je een bepaalde groentesoort voor het eerst? Doe dit dan enkele dagen na elkaar, zo raakt de baby gewoon aan de smaak. Warm de helft op en zet de andere helft in de koelkast. Zo heb je de volgende dag dezelfde smaak aangeboden zonder voeding te verspillen.

Zoek bij deze nieuwe mijlpaal niet langer naar de perfecte lepel om Patotters te geven. In ons assortiment kan je de warmtegevoelige (indien de Patotters te warm zijn verkleurt deze) fijne zachte lepel vinden die aangenaam is voor zowel jou (ligt goed in de hand) als voor je baby (zacht voor het gehemelte). Deze zijn vaatwasbestendig en gaan jaren mee (gaan al jaar en dag mee in het kinderdagverblijf).

De Patotters zijn in handige verpakkingen gedoseerd en het potje kan makkelijk uitgelepeld worden. Wil je het toch aantrekkelijker presenteren, kijk dan zeker bij de meest handige eetsets in de webshop. Laten we smossen in stijl met de bavetjes van Lil’Papoe? Deze zijn ontworpen en handgemaakt in Antwerpen.

Aardig lekkere kindervoeding

bekijk hier ons aanbod

Bestel nu

Patotter vanaf 6 maand

Je baby heeft nu meer energie en ijzer nodig, daarom mag het menu uitgebreid worden met vlees, vis, ei of vleesvervanger. Vlees is een bron van eiwitten, vitaminen en mineralen en dus een belangrijke aanvulling. Variatie is hier ook belangrijk.

We trachten naargelang de beschikbaarheid met lokaal gekweekte producten te werken.

Vis bevat naast vitaminen ook bepaalde vetzuren die belangrijk zijn bij de groei van de hersenen en ontwikkeling van de ogen. Vette, halfvette en magere vis gebruiken we afwisselend. Vanaf 6 maanden kan er ook vegetarische voeding gegeten worden, met de nodige aandacht voor de behoefte aan eiwitten van goede kwaliteit.

In ons assortiment vind je iedere week één van volgende keuzemogelijkheden: ei, tofoe, kikkererwten, linzen, Quorn, …

De Patotters zijn in handige verpakkingen gedoseerd en het potje kan makkelijk uitgelepeld worden.

Aardig lekkere kindervoeding

bekijk hier ons aanbod

Bestel nu

Patotter vanaf 8 maand

Vanaf 8 maand kan je grover voedsel aanbieden aangezien je kind leert kauwen, ook al heeft jouw kind nog geen tandjes.

Bij Patotter kan je van fijngemalen naar grofgemalen overschakelen. Zo kan jouw kind wennen aan de nieuwe texturen. 

De Patotters zijn in handige verpakkingen gedoseerd en het potje kan makkelijk uitgelepeld worden. Wil je het toch aantrekkelijker presenteren, kijk dan zeker bij de meest handige eetsets in onze webshop.

Ontdek onze Patotters

elke week verse, seizoensgebonden papjes

Bestel nu

Patotter vanaf 1 jaar

Vanaf 12 maand mag je kind bijna alles eten; evenwichtige en gevarieerde voeding blijft belangrijk.

Van zodra je kind goed kan kauwen worden alle onderdelen niet meer fijngemalen maar grofgemalen. Ook kan je kind vanaf nu zelf met een lepel het eten naar de mond brengen. Hierbij is de keuze van de lepel en het bord belangrijk. Een geschikt eetset om zelfstandig te leren eten kan je ook bij Patotter vinden.

Het is belangrijk dat de lepel goed in de hand ligt en de juiste grootte heeft. Het bord moet goed kunnen blijven staan en opstaande randen hebben om de voeding op de lepel te krijgen. Op zoek naar hét geschikte eetset om je kind zelfstandig te leren eten? Kijk dan snel in onze webshop!

Kindervoeding zonder zorgen

bekijk hier ons aanbod

Bestel nu

Bewaar- en opwarmvoorschriften

Bewaarvoorschriften

 

Al onze Patotters kunnen ingevroren worden en zijn op deze manier 6 weken houdbaar.

Je kan de Patotters laten ontdooien in de koelkast, microgolfoven (zie verpakking) of onder stromend koud water. Na ontdooien niet opnieuw invriezen.

Opwarmvoorschriften

 

Kartonverpakking en deksel verwijderen.

Voor een optimaal resultaat kan je tijdens het opwarmen/ontdooien eens roeren.

Tip: dit kan je met een vork doen om eventuele stukjes nog te pletten.

Na opwarmen goed roeren en steeds temperatuur controleren vóór serveren.

Portie: 100g

Koelkast: 35 seconden 600W
Diepvries: 1,5 minuten 850W

Portie: 250g

Koelkast: 1,5 minuten 600W
Diepvries: 3 minuten 45 sec 850W

Portie: 300g

Koelkast: 2 minuten 600W
Diepvries: 4,5 minuten 850W

Bestellen kan al vanaf 2 papjes

bekijk hier ons aanbod

Bestel nu

Werkwijze

Iedere week kan je kiezen uit ons assortiment van het seizoen.

Aangezien Patotter seizoensgebonden werkt wisselt ons assortiment. Bij elk groentepapje kan je steeds de ingrediënten en eventuele allergenen zien.

Bestellen kan vanaf 2 groentepapjes en er is de keuze om af te halen of te laten leveren. Omdat duurzaamheid hoog bij de prioriteiten staat hebben we er bij Patotter voor gekozen om geen wegwerpzakjes te voorzien maar herbruikbare katoenen zakjes.

Je kan bij afhalen je eigen zak voorzien of een herbruikbare zak aankopen voor €1. Wil je graag dat je groentepapjes alvast in zo’n ‘Patotterzakje’ zitten? Voeg het dan toe in je winkelmandje.

Mix & Match zelf!

bekijk hier ons aanbod

Bestel nu

Levering

Levering van Patotters kan enkel op zaterdag.
Non-food producten kunnen ook op andere dagen verzonden worden via bpost.

Leveren van de ‘Patotters’ is enkel mogelijk op zaterdag. Bij leveren wordt er een vaste kost gerekend. Patotter doet dit omdat je dan onmiddellijk weet hoeveel de levering kost. Woon je in Destelbergen/Heusden? Gebruik dan onze kortingscode ‘#9070’ en geniet van je gratis ‘locallevering’. Je krijgt een berichtje met verwachtte tijdstip op de dag van levering.

Als je non-food producten hebt besteld worden deze samen met de groentepapjes geleverd of zonder groentepapjes verzonden met bpost.

Woon je buiten Oost-Vlaanderen en wil je ook graag bestellen en laten leveren in je aansluitende provincie in Vlaanderen? Dit kunnen we mogelijk maken door deze op zaterdagmiddag te leveren (geef je gewenste tijdstip aan bij bestelnotities), kleine voorwaarde is dan dat je voor minimum €30 (excl. verzendingskost) aankoopt. Non-food producten kunnen zonder extra voorwaarden buiten Oost-Vlaanderen verzonden worden.

Afhalen op zaterdag kan ook. Zo zie je waar we met alle zorg de Patotters bereiden.

Eenvoudig te bewaren in de diepvries

bekijk hier ons aanbod

Bestel nu

Verzending

Enkel onze non food producten worden verzonden met bpost

Eetsets worden in een pakketje via bpost verzonden en dit kost standaard € 4,40.
Olijfolie, bavetjes, lepels en bekers worden in een envelop verzonden via bpost aan een verzendkost van € 3,20.

Non food kan uiteraard meegeleverd worden bij de Patotters.
Afhalen kan ook op zaterdag tussen
10u30 – 12u30 of na afspraak.

Afhalen, leveren alles is mogelijk

bekijk hier ons aanbod

Bestel nu

Afhalen

Haal je liever af? Klik dan op het gewenste moment. Afhalen kan enkel op zaterdag.

Alle ingrediënten worden lokaal, duurzaam en ecologisch aangekocht, bereid en verpakt. Teel of kweek je producten die bij deze werkwijze passen?

Neem dan zeker contact op via het contactformulier.

Volwaardig lekkere kindervoeding

bekijk hier ons aanbod

Bestel nu